I chose humble-ness
I smoke to live.

Twitter Facebook


">>ChitChats<

True colours

Assalamualaikum.
hi hi hi,

A long day at work, finally i had a chance to sit and relax. (even though im still at work. ha ha ha)
so, as i was sitting, doing nothing, and my mind was out of nowhere, i startle upon my reality which i ahd problems with.

Guess what?

Relationships, yes.

So in the previous posts, i had mentioned, i've known a guy my age, zufar right?
Yeah. the first part of the relationship was sweet and i was happy what all, but as we taking it further to our third moths being together, whoa! true colours showed up.

Hey, dont get me wrong,
I loved him,
And so does he. (i think.)

but he literally dont have any time at all to spent it with me. I dont know if he really dont have any time or he really doesnt wanna go out with me.
And, he is always missing! At one time we were texting, and at the other, he was *poof* GONE!
When  i call or text him many times, he didnt reply. BUT, he will reply me at the other day. (As in tomorrow or something.) And when i asked him, he will say, "sorry dear, i fell asleep" or "sorry sayang, i terlupe nak reply." or WORST! "sorry sayang, i dah BACA tapi LUPE NAK REPLY!"

Can you believe that?
Ugh!

On top of all,
he treats me nicely, calls me sweetest things.

Yes, i dont like the ways he treat me, but i still love him.
I always pray to Allah that he will be my soulmate in the future. (Insyaallah)
AMEEN,

Always doa for me guys !


New life coming. InsyALLAH.

Hi guys, Assalamualaikum.


Lama benar kan gua tak ngapdet blog gua yang dah tahap sarang lebah, sarang bab dan sarangHAE. kah kah kah.


Okay, straight to the point of story,

Lepas gua putus dengan pakwe gua yang 'so called' pakwe lah sangat tu kan,
Gua adalah kenai dengan soghang mamat ni.

*eh, bukan soghang, dua oghang sebenaqnya.

hehe.

dua orang mat ni.
Yang sorang nama dia faez,
yang lagi sorang, nama dia Ahmad zufar. woooiii, nama sedak uuuu
haha


so aku ceghita pasai faez dulu nah,

Faez,
mamat sorang ni pelik sikit.
Aku kenai dia dari lama soSial, Wechat.
haaa, memang tempat tu lah kan kalau nak kenai dengan mamat mamat yang kononnya boleh jadikan pakwe. Kononnya lah.
So, aku kenai dia, dia kenai aku, all goes well, bla bla bla, kita suka sama suka lah kan.
gitu gini,
dalam lebih berapa minggu gitu,
dia mula buat perangai. Biasalah kalau laki dah mula bosan, alasan sana, alasan sini.
Aku kalau perangai aku kalau orang buat dek je dengan aku, aku mula lah dengan perangai sarcastic aku.
Aku hang dia. diaterasa, dia sound aku, aku buat bodoh je.
padan muka lah kan.
 dia diamkan diri sampai sekarang.

Pastu aku kenai pulak dengan zufar.
baik, comel, apa suma ada lah. tapi satu je aku tak suka, dia ni suka pikiaq kotoq,
aku dngan baiknya cakap aku tak suka apa semua, dia terima.
aku laa ni dah mula sayangkan dia. tapi, aku tak tau lah dia. kata sayang aku, tapi tak tau lah kan hati memasing,
kita text, dia layan aku okay ja.
pernah jumpa. taime tu masa first jumpa dia comei gila baq hangg!
bawak aku makan tempat paling comei gila. haaaaa sawit!
pahtu, dia mula luahkan isi hati dia kat aku.
kata dia mula suka aku masa first dia add aku kat wechat ritu.
tapi dia takot nak tegoq pasai takot aku ada bf.
aku kata masa tu aku tgah single. dia kata, haaa ada chan lah ni.
aku kata, kita kenai hati budi memasing dulu baru kata nak bercinta, bercinta lah. Pasai pa aku kata lagu tu,
pasai aku takot jadi macam faez. baru jumpa teruih bercinta, mau tak kena game aku?
so, itu ini semua dengan zufar.

pada 1 dec 2014, dia sahkan kita dah bercouple. haaa. macam budak budak lah pulak.
lepas tu kita jarang bjumpa, aku taktau pasai apa, tapi aku tak kisah.
aku tahu dia kerja dan dia tahu aku pun kerja.
laa ni, kita jarang text sebab si mangkok ayon tu gi juai hp dia. tu pun aku taktau pasai apa.
laa ni jugak dia guna hp mak dia, so jarang lah kan nak text, terpaksalah aku tunggu dia text aku dulu.
tapi aku tak lepaih lah kata goodnight, goodmorning, take care bagai tu, tu cara aku bagitau kat dia yang aku tak pernah lupa kat dia.


seriously sekarang ni memang aku tengah sayang bagai nak rak kat dia.

meh aku kata kuat kuat,



AKU SAYANG AHMAD ZUFAR.


dah.


Harap-harap dia akan jadi yang terakhir yang kekal sampai syurga.
aku tak lepaih jugak doa pada allah.
harap kita kekal okay sayang?


okbye.

♥AZ

Assalamualaikum korang.

hehe.

Dua tiga hari ni aku happy sangat. Nak tau kenapa? Sebab aku dah jumpa pengganti izzat!
hehe.
okay. aku cerita ehh.

Nama dia Ahmad Zufar. umur dalam 20++ gitu lah. (not sure). Keje bahgian logistics. pendek, (tinggi sikit dari aku) orang biasa je.
Macamana kita kenal, lebih kurang sama macam aku kenal izzat. Tapi kita orang add masing masing kat wechat lama dah. cuma baru baru ni jer kita start rapat lah. seharitu first date, first jumpa. so awkward lah sikit first first tu.

so, first date kita hari tu, dia ajak aku pegi makan. okaylah kita makan kat mcD. then kita jenjalan skejap pastu dia hantar aku balik. hehe.

Yang paling penting dia memang sweet! Tapi gatal sikit ah. sikit jer.
aku tanya dia macamana dia boleh tersayang kat aku. pastu dia boleh cakap, hati dia dah cepat sayang.
awwww. but of course lah aku tak 100% percaya kat dia. mana lah tau, perangai dia sebijik macam izzat ke.
(fuhhh kalau sama,memang dia orang terakhir yang akan aku sayang.)
tapi korang doa doa lah eh harap harap perangai dia bukan macam izzat. AMIN.

so semalam kita jumpa lagi.
kali ni kita pegi tasir kat pasir gudang. dia amek aku lepas kerja. terus shoot pegi tasik.
hehe. we had the sweetest time together. first kiss lagi. hehe.
sampai sekarang aku masih ingat how the day went from A-Z.
haisss Ahmad Zufar, Kenapa biy ni sweet sangat? cair tauuuuuuu.


Okaylah, i think that about it.
And its almost 5.30. nak dekat balik yayyyyyyyy
see you in the next post yaa?
byeeeee

pay day la sia

Hi guys,

Assalamualaikum.

Well guess what? TOMORROW PAYDAY LA SIA!

Hahahaha. so tomorrow my gaji. heh, nak pegi merayap mana eh? dengan siapa eh? hmm. tak tau lagi sebab takda sapa nak ajak dah. hehehe.

well, semalam still no reply dari ijat. so aku memag dah malas nak amek tau pasal dia dah. (tapi still mengharap lah. lol)

so sekarang ni aku dah officially single and available? hahaha.
no izzat no sesiapa dah. aku sorang sorang je. lagi bagus daripada ada laki tak guna macam dia.
eh, aku rasa kalau satu dunia spesis macam dia, mampus perempuan aku rasa.

one information dari kawan aku semalam, dia kata,

-"budak johor jaya memang spesis dia macam tu. Baik laki, baik perempuan. kalau tak sex, duit. Kalau tak duit, sex. Kalau lagi teruk, dua-dua dia balun."

korang tengok jahannam tak jahannam budak johor jaya ni?
and ofc lah tak semua. tapi literally, majority, SEMUA.
tak kira usia tau ni, kengkadang, budak bawah umur pun sama jahannam.
ehhh, aku sakit hati betul lah.

may you rot in hell lah.


hm hari sangat lah banyak kerja. mana nak settle overseas. mana nak settle SBR baru.
*SBR: sample board requisition.
mana nak hantar sample board yang dah siap.
mana yang nak kena amik formulation data.
sigh.
penat tau. ingat tak penat ka? kaki sakit. :(
mana dengan weather HUJAN!
ahhhhhhh.. aku tak suka hujan ni tau. mentang mentang dah musim dia. aku balik rumah je basah. haisss



he leave me hangin

hi y'aalls..

Assalamualaikum,

harini aku sangat sedih. Kenapa? sebab aku kena tipu. Bukan kena tipu macamana pun. Biasa lah lelaki kalau mula-mula ayat manis, Pastu mangsa macam aku yang cepat sangat cair ni, haaaa. kena tipu tu lahhh.


Cerita dia macam ni, aku kenal sorang mamat ni, nama dia muhammad izzat bin jasman. Budak jc kat jb. English college wuuu. A rugby player, (thats what makes me attracted to him lahh ofc.) and sekarang tengah intern kat satu company untuk jadi architect. (okaylah, ada future laah.)
Tapi, satu je yang aku tak berkenan pasal ijat ni, dia ni terlalu HORNY. opppssss, did i say that out loud?
sorry.
horny

Yes, dia selalu ajak aku have sex dengan dia but, aku ni cerdik. MEMANG TAK LAH AKU NAK BUAT BENDA TERKUTUK TU!

Lain benda semua dia okay, dia layan aku okay, otp pon okay. texting pon okay.
tapi kalau korang nak tau, aku dengan dia jumpa baru DUA kali je. suprise tak? kalau aku nak ajak dia keluar, pehh, bnyak sangat alasan dia bagi aku. TAPI, kalau bab nak pinjam duit, hmph. laju,
sayang ada duit tak? i nak pinjam lah itulah, inilah. bla bla bla.

*ehh, ni kalau ijat ternampak ni mampus aku kena maki ngn dia.

haaaa, lagi satu kalau korang nak tau pasal dia, dia ni ada angin sikit. sikit sikit nak marah.
tapi aku peduli apa.

aku teringat lagi masa malam pertama aku kenal dia, kita on the phone. lama gila. sampai ke pagi.
time tu aku belum start kerja.
macam macam dia promise aku. janji jadi yg terakhir lah, janji takkan lukakan hati aku lah. ayat manis lelaki, biasa lah kannnnn.
Yang paling aku touching sangat dengan dia, part yang dia cakap bila dia first time jumpa aku, dia expect lain, (maknanya dia expect aku kurus macam lidi lah). pastu dia suruh aku workout. aku buat. untuk dia. semuanya untuk dia. aku buat sampai kaki aku sakit. badan aku sakit. sampai aku kena langgar dengan moto sebab aku jog sampai separuh pitam. semuanya aku buat untuk dia. tapi dia buat apa? appreciation dia pun aku tak dapat. takde pun cakap "awww sayang buat tu semua untuk i? terharunyaaa." takde pun. (and expect a guy cakap macamtu memang tak lah yaya -.-)

And now, sekarang ni dia makin jauh dari aku. Aku pun tak tau apasal. aku call tak pernah jawab tapi dia matikan. aku text TAK PERNAH reply. kalau dulu aku call, dia matikan aku faham sebab dia selalu text aku yang dia kat luar dengan kawan lepak. but i never questioned him dengan perempuan ke dengan laki, sebab aku pun ada keluar dengan lelaki. so, its fair lah. tapi sekarang dah takde dah. no text, no calls, no nothing.
ada satu haritu aku betul punya pissed off aku call dia mati kan, aku terus hantar text kat dia,

" i had enough of your bullshits, screw you."

macam tu lah aku hantar text kat dia. and aku masih nak expect dia reply ke apa ke. tapi tak pun.
so, now aku dah malas nak layan dia. and aku just anggap kita dah takda apapa. Tapi kalau dia masih cari aku jugak,( KALAU LAH) aku kasi middle finger kat dia.

Semalam i made a vow to myself, aku cakap kat diri aku,
takpe yaya, masih ada banyak lagi laki kat luar sana yang nak kat kau. (hahhahahaha. perasaaaan.)
and dia tu ada apa? kerja pun belom tetap lagi. baru intern je. duit pon takde.

kalau nak dibanding aku dengan dia, Aku lagi bagus dari dia tau, aku ada keje tetap. haaa. aku stable.
haaaaa pegi mampos lah kau ijat oiiiii.

oh, and, izzat, if you're reading this, make sure you pay back my duit okay?
total, RM 200 okay sayang? hehehe.
PAY BACK MY MONEY ASSHOLE!
kalau you takde duit, takpe i faham, you baru start practical kan? dapat allowance je.
 explain to me clearly, nanti i consider okay?
kalau tak, tau lah nasib kau ijat oiii.


bila dah bercerita ni, lupa pasal kerja berlambak ni. haaaa buat sakit hati je aku cerita pasal si jahannam ni.
baik aku buat kerja.
okay see you in the next post. ;)

new life. new ambition?

Hi, assalamualaikum,


Wow, dah berapa lama eh aku tak ngapdett blog aku ni? lam sudah, dari december 2013 kot.
Hahah.
Anyway, sekarang ni aku dah tak belajar lagi, daripada menganggur kat rumah, aku buat keputusan untuk kerja kat company bapak aku.

SKK pte ltd nama company dia.
Company jepun lah.
Aku kat sana cakap pun dah macam jepun.
Nak buat cemana kan? so, aku kerja kat sana pun as QA admin. Gaji? boleh tahan laa.
so basically, kerja aku cuma key-in data, angkat telepon, blablabla macam macam lagilah. deal dengan sales side, overseas...
Macam susah kan? Taklahh. senang je actually, first time memang aku ada susah sikit lah, tapi lama lama bila dah pandai sikit, okay dah.
best kerja dengan orang orang kat sini. happening. lagi lagi department aku. makan-makan ada, dinner pun ada. syok lah.

kenal dengan ramai orang. as korang tau lah kan. aku ni kan ada pemalu sikit. (err? yeke?)
terpaksalah aku tebalkan muka jadi friendly dengan orang orang yang aku deal.
aku kat sini sempoi je dressing. t-shirt ngn jeans je. daripada former admin dulu. pehhhh! kerja macam high rank. make up tebal tebal, nak gi mana? hahaha


so, tu lah sikit sebanyak pasal kerja aku.
So sekarang aku tengah nak kumpul duit nak amek lesen b2. SUPERBIKE. memang aku daripada dulu nak amek lesen superbike. tapi memalukan ah. budak age bawah aku pun dah ada lesen tu :( aku yang dah nak masuk 21 tahun ni pun takda lesen lagi :/
haissss nak buat macamana? duit takda. dulu aku belajar mana boleh kerja, nanti tak focus orang kata, ni dah kerja sepenuh masa boleh lah kumpul duit sikit-sikit.


I think, that's about it, lunch time is almost over, i think i have to go.
see you in the next post ;)
byeeeeeeeeeeeeee

Assalamualaikum.

its been a week now. for the first few days has been awkward for me and them. but i got it worked out. aku baru je start bbl ngn dorang. tegur tegur gitu ah. as for my dad, its hard for me to explain, and its even harder for him to understand my situation.

he's not like any typical father you've seen. my father is different. he has his way of getting to know something. or to find out about something. he always have answers when we asked him about just anything!
thats why its hard for me to talk or explain something to him, he might get back at me.

i think that too much for tonight.

good night, and have a very happy new year guys.

happy 2014.


1 2